• Fiets

  Castellum Hoge Woerd is uitstekend met de fiets te bereiken. Zowel ten zuiden als ten noorden van het Castellum zijn fietsparkeerplekken beschikbaar.
  Naar de routebeschrijving

 • Auto

  Castellum Hoge Woerd is met de auto goed bereikbaar. Het gebouw ligt in een woonwijk en daarom vragen wij om auto’s te parkeren op het speciaal daarvoor gerealiseerde parkeerterrein.
  Naar de routebeschrijving

 • OV

  Castellum Hoge Woerd is goed bereikbaar met bus 4 en bus 28.
  Naar de routebeschrijving

 • Parkeren

  Parkeren is gratis. Het parkeerterrein ligt meteen links na de rotonde, aan de toegangsweg ‘t Zand. Zowel automobilisten als chauffeurs van grotere voertuigen, zoals bussen van scholen, vragen we om hier te parkeren. Het is verboden om te parkeren voor de toegangspoort van Castellum Hoge Woerd.

 • MiVa parkeren

  Aan het einde van ‘t Zand (richting Castellum) is een drietal parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden.

fiets


Vanuit Utrecht Centrum, Noordoost en Noordwest:
Via de Vleutenseweg fiets je over de Gele Brug naar Leidsche Rijn. Sla direct na de brug linksaf en hou rechts aan op het fietspad. Je kruist vervolgens de Stadsbaantunnel. Volg het fietspad rechtdoor langs de busbaan Parkwijk (+/- 1,5 km). Volg het fietspad met de bocht mee naar links en sla bij de stoplichten rechtsaf de Groenedijk op. Volg deze weg tot Castellum Hoge Woerd. Op het voorplein vind je aan de rechterkant fietsparkeerplaatsen.


Vanuit Utrecht Zuid:
Vanuit Utrecht Zuid fiets je langs de Dominee Martin Luther Kinglaan het Amsterdam Rijnkanaal over via de Meernbrug. Blijf het fietspad volgen over het dak van de A2-tunnel. Ter hoogte van Hoge Weide ga je linksaf en steek je de Stadsbaan over. Volg het fietspad 400 meter en sla dan rechtsaf de Groenedijk op. Dit fietspad volg je tot aan Castellum Hoge Woerd.

ov


Met het openbaar vervoer:
Castellum is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Bus 4 stopt aan de rand van het terrein (halte ‘De Woerd’). Deze bus stopt op NS station Utrecht-Centraal (Jaarbeurszijde – platform C) en komt ook langs NS station Terwijde.

Verder vertrekt bus 28 vanaf NS Station Utrecht-Centraal (Centrumzijde) en stopt op 650 meter loopafstand van het Castellum bij halte ‘Eerste Westerparklaan’ en op 500 meter loopafstand bij halte ‘De Meernbrug’. Deze buslijn komt ook langs NS station Vleuten.


auto


Met de auto:
Castellum Hoge Woerd is met de auto goed bereikbaar. Volg hiervoor de bruine borden ‘Castellum’.
Maak je gebruik van een navigatiesysteem? Gebruik dan als adres: Groenedijk 1, De Meern. Het kan zijn dat jouw navigatie ons gloednieuwe adres (Hoge Woerdplein 1) nog niet herkent.


Het parkeerterrein ligt meteen links na de rotonde, aan de toegangsweg ’t Zand.
Houd er rekening mee dat Castellum Hoge Woerd midden in een woonwijk ligt en parkeer in de daartoe aangegeven vakken en niet bij bewoners voor de deur. Rijd voorzichtig en let op fietsers en wandelaars.
Let op: er wordt streng gecontroleerd op fout parkeren. Niet parkeren in de parkeervakken kan een boete opleveren.