Breng een bezoek aan Castellum Hoge Woerd met je klas, kinderfeestje of groep. Kinderen, scholen en groepen zijn van harte welkom bij Castellum Hoge Woerd!

Natuur- en milieueducatie
Bij Steede Hoge Woerd beleven leerlingen unieke natuurervaringen in de stal, de dierenweides en in de stadstuin.
Ben jij leerkracht op een basisschool? Maak dan gebruik van de leskisten, materiaalprojecten, boerderij- of tuinlessen van Utrecht Natuurlijk bij Steede Hoge Woerd en in de klas.

Bekijk het volledige programma van Steede Hoge Woerd en reserveer meteen een les!
Erfgoededucatie
Museum Hoge Woerd verzorgt de erfgoededucatie. Kom met de klas naar het museum en beleef, ontdek en onderzoek de geschiedenis van Leidsche Rijn onder begeleiding van enthousiaste museumdocenten of gebruik de museumkisten en spreekbeurtkoffers op school. Ook zijn er speciale lessen over erfgoed in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.
Op de website van Echt Gebeurd zijn alle materialen te downloaden.

Bekijk het volledige programma van Museum Hoge Woerd of neem voor meer informatie contact op met Birgit Postma via museum@castellumhogewoerd.nl.
Cultuureducatie
Podium Hoge Woerd laat kinderen en jongeren kennismaken met de meest bijzondere, fantasievolle en avontuurlijke (jeugd)theatervoorstellingen.

Regulier jeugdtheateraanbod: bekijk het aanbod van alle jeugdtheatervoorstellingen.
Basisscholen: Podium Hoge Woerd is aangesloten bij Cultuur en School Utrecht, het coördinatiepunt dat scholen begeleidt en ondersteunt bij het grootschalige ‘buiten de school’ georganiseerde cultuuraanbod voor het primair onderwijs. Bekijk het aanbod bij Cultuur en School.
Middelbare scholen: gedurende het theaterseizoen hebben wij verschillende theatervoorstellingen die aansluiten bij de beleefwereld van jongeren. Vanaf 10 personen geldt een groepskorting. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op via kassa@podiumhogewoerd.nl.
Kinderfeestje
Vier je kinderfeestje in Castellum Hoge Woerd.
Leen één van de verjaardagskisten van Steede Hoge Woerd.