21 t/m 28 oktober 2018

Herfststukjes

Een broekplasser die het droog probeert te houden, een robotje dat zich als mens probeert te gedragen, een werkloze IT’er die koning is van een onderwaterrijk en een blauw jongetje en rood meisje. Zomaar een paar personages die langskomen tijdens Herfststukjes. Ontmoet ze bij de mooiste jeugdtheatervoorstellingen in de herfstvakantie.

De Maakplaats
Op 23, 25 en 28 oktober zijn de jonge bezoekers welkom bij de creatieve workshop de Maakplaats van Cultuur19. In de Maakplaats experimenteren kinderen naar hartenlust met de meest uiteenlopende materialen en eindeloze fantasie. De Maakplaats is vrij toegankelijk en te bezoeken voor aanvang en na afloop van de voorstellingen.

Pindakaasbar
Pindakaasliefhebbers kunnen na afloop van de voorstelling Drie 4+ op zondag 28 oktober hun hart ophalen. In Drie gaat een stoere drieling op avontuur en onderweg nemen zij vijftig boterhammen met pindakaas mee. Bij de Pindakaasbar in de foyer worden kinderen uitgenodigd om zelf hun boterham met pindakaas te smeren en te versieren.

BonteHond – Legends 8+
ma 22 okt – 15.00u
Wie wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos. Over de drang te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse bestaan en de pogingen om een episch leven te leiden.

NTjong – Robotje 6+
di 23 okt – 15.00u
Als Robotje voor het eerst een mens ontmoet staat zijn hele wereld op zijn kop. Een unieke voorstelling over de vriendschap met een robot en over wat een mens nu eigenlijk is.

Job Raaijmakers / STIP – Geeft Niks 5+
do 25 okt – 15.00u
Een frisse, vrolijke voorstelling met opzwepende livemuziek, ontroerende slapstick en rake dialogen over plotselinge ongelukjes en hoe je daarmee om gaat. Er gaat soms zó veel mis dat het wel móet kloppen.

De Toneelmakerij / Sadettin Kirmiziyüz 8+
vr 26 okt – 19.30u
Een kleurrijke en tegenstrijdige voorstelling over kleine verschillen met grote gevolgen in een knettergekke wereld. Vol weetjes, vrolijkheid en vooroordelen.

Maas theater en dans / BonteHond – Drie 4+
zo 28 okt – 15.00u
In Drie gaat een stoere drieling op reis naar oom Kees in Groningen. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band tussen broers en over anders zijn.

Deel dit bericht