In Castellum Hoge Woerd zijn vier zelfstandig opererende organisaties gevestigd, namelijk Museum Hoge Woerd, Podium Hoge Woerd, Steede Hoge Woerd en CastellumCafé. Zij werken op verschillende vlakken samen en vormen zo ‘Allemaal Castellum’. Voor meer informatie over de verschillende organisaties klik je op één van de buttons aan de rechterzijde.

De toegang tot het terrein en het paviljoen is gratis. Voor het theaterprogramma, rondleidingen, andere activiteiten en de koffie met gebak betaal je natuurlijk wel.

Het adres van Castellum Hoge Woerd is:
Hoge Woerdplein 1, De Meern.
Veel navigatiesystemen herkennen dit nieuwe adres nog niet. Gebruik daarom als navigatieadres:
Groenedijk 1, De Meern.
Kijk voor een uitgebreide routebeschrijving op de pagina Bereikbaarheid.

Gratis parkeren kan op het grote parkeerterrein aan het begin van ’t Zand. Als je vanaf de rotonde ’t Zand inslaat, ga dan meteen naar links en dan bereik je het parkeerterrein. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar de hoofdingang van Castellum Hoge Woerd. Volg hiervoor het voetpad door de boomgaard. Op de parkeerplaats zijn ook drie parkeerplekken voor touringcars.

Dat is geen enkel probleem. Houd er echter rekening mee dat er rondleidingen of andere activiteiten kunnen zijn.
Gemaakte foto’s mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Neem hiervoor contact met ons op via Pers.


Het paviljoen en binnenterrein van Castellum Hoge Woerd zijn dagelijks open vanaf 10:00u. Alle bewoners van het gebouw hebben aparte openingstijden. Kijk voor het overzicht op onze pagina Openingstijden.

Jazeker. Er zijn verschillende ruimtes te huur: de theaterzaal, studio of één van de torenkamers. Neem voor meer informatie contact op met ons via verhuur@castellumhogewoerd.nl.

Het Castellum is altijd op zoek naar vrijwilligers. Kijk op onze vacaturepagina voor meer informatie. De verschillende bewoners hebben wellicht ook vacatures. Ga daarvoor naar de website van de betreffende partner.

Jazeker. In de entreehal en het paviljoen is een lift. In de torens en in het paviljoen zijn MiVa toiletten aanwezig. Vlakbij de entree zijn drie MiVa parkeerplekken.

Jazeker! Museum Hoge Woerd verzorgt wekelijks rondleidingen rondom het schip De Meern 1 en de inventaris. Ook is het mogelijk een rondleiding te boeken voor groepen tot 20 personen. Kijk voor meer informatie of een rondleiding op afspraak op de website van Museum Hoge Woerd.